Ваљевска гимназија у септембру уписује специјално математичко одељење седмог разреда

vagimn

Анализирајући потенцијале и заинтересованост ученика, резултате на такмичењима, као и потребу припреме и прилагођавања за наставак школовања у специјализованом мате-матичком одељењу, Ваљевска гимназија је одлучила да Министарству просвете, науке и технолошког развоја поднесе Захтев за верификацију и Елаборат о испуњености услова и тражи сагласност за отварање једног одељења седмог разреда ученика обдарених за математику.
Основна карактеристика наставе у овом одељењу, у односу на редован наставни план седмог и осмог разреда основне школе, је повећан број часова математике, физике и информатике, односно, смањен број часова уметности, историје и географије. Ученици овог одељења након завршеног осмог разреда добијају диплому о завршеној основној школи, и могу се, као и сви остали свршени осмаци, уписати не само у специјализовано математичко, већ и у било које друго одељење било које средње школе.
Након достављеног елабората, Ваљевска гимназија је добила сагласност за отварање једног одељења 7. разреда основне школе у специјализовано одељење ученика обдарених за математику. После Математичке гимназије и гимназија у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, наша Ваљевска гимназија је пета гимназија у Србији која ће имати одељења 7. и 8. разреда састављена од ученика који су обдарени за математику.
Заинтересовани ученици 6. разреда (који у септембру полазе у седми разред) и њихови родитељи ће детаљније информације о плану и програму и о пријемном испиту добити на заједничком састанку ученика, родитеља и професора, који ће се одржати у четвртак 15. августа у 19 сати у Свечаној сали Ваљевске гимназије.

6 thoughts on “Ваљевска гимназија у септембру уписује специјално математичко одељење седмог разреда

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s