Наградни задаци Математичког форума

slikanagradaМатематички форум покреће нову рубрику „НАГРАДНИ ЗАДАЦИ“. Рубрика ће садржати три нивоа задатака:

 • (1) за III и IV разред
 • (2) за V и VI разред
 • (3) за VII и VIII разред

Задаци ће покривати теме предвиђене редовном и додатном наставом и логичке проблеме. Планирано је по два кола годишње (пролећни и јесењи циклус), а у сваком колу биће награђени најуспешнији решавачи пригодним „Дипломама Математичког форума“ и истицањем најбољих на сајту.  Решења задатака се шаљу електронском поштом, откуцана, скенирана или сликана, а сви решавачи се моле да развијају такмичарски дух и покажу сопствену креативност тако што ће задатке решавати сами без туђе помоћи. Позивамо колеге да упуте своје ученике на ове задатке и подрже их и у овом специфичном виду такмичења.

Година 2013. – 1. коло – III и IV     V и VI    VII и VIII

(Слање до 30. 4. 2013. за све разреде)

Извештај о резулатима најкасније до 8. 5. 2013.

 Решења слати на мејл: matematickiforum@gmail.com             Срећно!

27 thoughts on “Наградни задаци Математичког форума

  1. Основна идеја ових задатак није да се пожурују решавачи, већ да ураде што више лепих задатака у неком разумном року. Једино ако два или више ученика буду имали исти број поена, биће рангирани по томе ко је први послао, али и у том сличају би формално била деоба одређеног места.
   Такође, комисија која буде гледала пристигле радове на неки начин ће ценити креативна и лепа решења.

  1. Поштована,
   Да, прва најава је била таква, и од тога се није одустало. Само је објављивање задатака за III и IV разред мало одложено како би се припремио адекватан сет задатака.
   Циљ и јесте да млађе разреде значајније укључимо како би се математика популарисала тамо одакле треба да израсту озбиљенији млади математичари.

   Поздрав, Вељко

  1. Биће награђен „дипломом мат. форума“ по један за сваки разред, а по прва три похваљена на сајту.
   Шаље се до 20. априла (за старије разреде) и до 30. за III и IV.

   Ови задаци су добри за вежбу и зато их треба искористити у припремама за такмичења, и кад се одраде послати да се и овде евентуално успе бити први.
   Срећно ;).

  1. Да не детаљишемо пре него што се све заврши. Све ће бити одрађено прецизно и поштено, и да нико ко буде послао решења не буде закинут.
   Задатке треба решавати опуштено, без покушаја да се подваљују туђа решења или да другари пошаљу иста. Када се слање заврши за месец дана, трочлана комисија за преглед ће саопштити детаљан начин бодовања и резултате.

 1. Dobro vece, samo jedo pitanje, bodovanje resenih poslatih zadataka da li dobijamo ubrzo na e-mail ili se ceka 30.april konkretno za III i IV razrede me zanima.
  Hvala.

  1. Бодовање урађеног ће бити после 30. априла, када се све заврши – да би сви били у равноправном положају. А урађено можете послати кад год до тада.

   1. hahahha hvala, ja sam bila ubedjena da je mart..xD pa nzm,cini mi se da vecinu znam..hvala poz 😀

  1. Два сувишна коментара су обрисана из разлога што се мора водити рачуна о нивоу писања. Једно питање је довољно једном поставити.
   Да ли је то довољно поена за твоју општину стварно не знам, мораћеш ту информацију да потражиш од свог наставника. Мислим да је то леп број поена, и чудно ми је да још увек не знаш границу за пролаз.

 2. Svaka čast,Veljko!Sviđa mi se što su u ovo takmičenje uključeni i niži razredi!Već sutra moji trećaci će biti upoznati sa ovim tipom takmičenja!Bravo za ideju!!!!!!

  1. Драга колегинице,
   Идеја и јесте да се анимирају сви, а посебно млађи који тек треба да развијају љубав према математици.
   Драго ми је да ће ученици кренути са решавањем задатака, а у будућности ћемо заједнички планирати сличне акције…

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s