Почела са радом „Методичка радионица“ у Ваљеву

Методичка радионица у Ваљеву почела је са радом у четвртак 7. фебруара 2013. у Ваљевској Гимназији, а предвиђена је као облик необавезног и добровољног интер-aктивног рада наставника који изводе наставу математике на свим нивоима.

Математичку радионицу води проф. др Војислав Андрић, а предвиђени су следећи садржаји:

  1. ИЗ ПРАКСЕ ЗА ПРАКСУ  је онај део радионице намењен је изношењу конкретних дидактичко-методичких искустава наставника.
  2. МЕТОДИЧКЕ МИНИЈАТУРЕ имају задатак да учесницима радионице презентују неки успешан мини-методички захват, успешну методичку трансформацију неког математичког појма,  елегантни дидактичко-методички детаљ и слична решења.
  3. ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ ће бити прилика да свако од учесника радионице прикаже неки интересантан текст, рад, књигу, интернет прилог или неки други мето-дички садржај  који препоручује осталим колегама да проуче и примене у наставној пракси.
  4. ЗАНИМЉИВ ЗАДАТАК је онај део радионице који ће омогућити учесницима радионице да поставе или прикажу неки леп проблем, неко нестандардно решење задатка, решење проблема на више начина.
  5. МОЈ ЧАС је екстерни облик реализације Методичке радионице и састојаће се у одржа-вању угледних и огледних часова у вашим одељењима уз присуство осталих заинтересованих колега, а циљ ових активности је непосредно преношење конкретних методичких  искустава и критички однос према наставној пракси који подразумева анализу приказаних часова од стране присутних

Методичка радионица може имати и друге садржаје које по потреби или као интересантне предложе учесници радионице, али неки од садржаја могу и изостати уколико за њих нема одговарајућих прилога.

Информације о свим актовностима методичке радионице доступне су на адреси: www.diofant.org/metodickaradionica

У склопу промоције математике Подружница ће организовати 26. фебруара у 18,30 сати јавно предавање на тему „Откривен нови – највећи познат прост број“ у амфитеатру Високе пословне школе у Ваљеву. Предавање је отвореног типа за ученике, студенте, наставнике и грађанство. Више о овоме можете прочитати на порталу УГРАДУ.ИНФО

One thought on “Почела са радом „Методичка радионица“ у Ваљеву

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s